Nieuwe subsidie: Dirkje Postma Talent Award

04-08-2016 14:29

Binnenkort is er een nieuwe subsidie voor jonge talentvolle onderzoekers: de Dirkje Postma Talent Award. De subsidie is opgedragen aan Prof. Dr. Dirkje Postma, voor haar verdiensten in het longonderzoek en haar inzet voor het Longfonds. Op 1 april 2016 ging Dirkje Postma met emeritaat.

Dirkje Postma behoort tot de wereldtop van onderzoekers op het gebied van longen. Door haar onderzoek kan er nu  onderscheid gemaakt worden tussen COPD en astma. Ze geniet groot internationaal aanzien en ontving voor haar wetenschappelijk werk erkenning in de vorm van prijzen  en uitnodigingen als spreker op congressen. In 2000 ontving ze de prestigieuze Spinozapremie van NWO.

Talent Award

De Dirkje Postma Talent Award richt zich op jonge talentvolle onderzoekers. Het Longfonds wil hen stimuleren om onderzoek te doen naar longen.  Met deze subsidie kunnen ze bijvoorbeeld een eigen vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen. Zo helpt het Longfonds hen met de volgende stap in hun wetenschappelijke carrière. Het stimuleren van talentvolle onderzoekers komt het longonderzoek in Nederland ten goede. De award betreft een subsidie van maximaal €200.000 gericht op innovatief longziekten-overstijgend onderzoek. Voor de komende vijf jaar wil het Longfonds ieder jaar één Dirkje Postma Talent Award toewijzen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Gratis nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over subsidies, zorg en onderzoek naar astma, COPD en andere longziekten.