PPS-programma Immunologie open voor aanmeldingen

06-12-2017 13:16

Het ziekteoverstijgende PPS-programma Immunologie: Afweer uit balans staat open voor aanmeldingen. De oproep voor PPS-aanvragen binnen dit programma wordt uitgezet via de Nederlandse Vereniging voor Immunologie (NVVI).

De oproep is te vinden op de homepage van de NVVI.

PPS-programma Immunologie: Afweer uit balans

Bij uiteenlopende ziekten speelt ontregeling van het immuunsysteem een cruciale rol. Daarom wil de SGF tot oplossingen komen met een ziekteoverstijgend PPS-programma Immunologie. Hiertoe stelt de SGF in samenwerking met de Topsector LSH (Health~Holland) € 2,75 miljoen beschikbaar voor maximaal 75% cofinanciering van een publiek-privaat onderzoeksinitiatief op het gebied van immunologie. Het PPS-programma Immunologie moet bijdragen aan het in balans brengen van het afweersysteem bij verschillende ziekten.

Informatie en vooraanmelding

Op het jaarlijkse NVVI-congres op 14 december 2017, is er een presentatie van de call met mogelijkheid tot het stellen van de vragen. Verder kunnen geïnteresseerden vragen over de regeling of de voorwaarden stellen aan: Laila El Aziz, via Aziz@health-holland.com of 070-3495404.

De vooraanmelding PPS-aanvraag dient uiterlijk 19 februari 2018 om 13.00 uur ingediend te zijn bij de NVVI via nvvi@umcutrecht.nl.
 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Gratis nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over subsidies, zorg en onderzoek naar astma, COPD en andere longziekten.