Subsidieronde Jong talent van start

03-04-2017 15:47

Op dinsdag 3 april ging de ‘call for proposals’ voor Jong talent voor zowel de junior onderzoekers subsidie als de Dirkje Postma Talent Award van start.

Het Longfonds wil ook in 2017 weer investeren in jong talent. Hiervoor stelt het Longfonds twee verschillende persoonlijke subsidies beschikbaar: de subsidie voor junior onderzoekers en de Dirkje Postma Talent Award.

Junior onderzoekers

Deze subsidievorm biedt onderzoekers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun wetenschappelijke ideeën verder te ontwikkelen en een eigen onderzoek-niche te creëren. Onderzoekers kunnen een aanvraag indienen binnen een periode van 5 jaar na promotie. Het streven is om drie persoonlijke onderzoeksubsidies van maximaal €200.000 ter beschikking te stellen.

Dirkje Postma Talent Award

De Dirkje Postma Talent Award (DPTA) is een stimuleringssubsidie voor excellente gevestigde (junior) onderzoekers.Onderzoekers kunnen een aanvraag indienen binnen een periode van 7 jaar na promotie. Er is één subsidie beschikbaar van €200.000 voor een project met maximale looptijd van 3 jaar.

Lees meer over beide subsidievormen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Gratis nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over subsidies, zorg en onderzoek naar astma, COPD en andere longziekten.