Junior onderzoekers

Naast de financiering van onderzoeksconsortia blijft het Longfonds investeren in junior onderzoekstalent (binnen 5 jaar na promotie).

De subsidiemogelijkheden voor deze excellente onderzoekers zijn uitgebreid. Het streven is om drie persoonlijke onderzoeksubsidies van maximaal €200.000 ter beschikking te stellen.
Deze subsidievorm biedt onderzoekers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun wetenschappelijke ideeën verder te ontwikkelen en een eigen onderzoek-niche te creëren. Buitenlandervaring vooraf- of tijdens de subsidiebenutting strekt tot de aanbeveling. Dit onderdeel wordt zwaar meegewogen in de beoordeling.

Voorwaarden voor deelname

De doelgroep voor een persoonlijke subsidie van het Longfonds zijn excellente onderzoekers (m/v), behorend tot de beste 20% van hun “peers” zoals beoordeeld door de Wetenschappelijke Advies Commissie (WAC). Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende wetenschappelijke disciplines en uit patiënten. Van de subsidieaanvragers wordt verwacht dat zij ook anderen van de oorspronkelijkheid en potentie van hun ideeën weten te overtuigen. De onderzoeker heeft als hoofdauteur tenminste 3 artikelen gepubliceerd (of geaccepteerd voor publicatie) in vooraanstaande internationaal wetenschappelijke “peer reviewed” vaktijdschriften.

Onderzoekers kunnen een aanvraag indienen binnen een periode van 5 jaar na promotie. Hierbij wordt rekening gehouden met vertraging door een zwangerschap of een (medisch specialistische) opleiding. Het Longfonds hanteert de NWO regeling van 18 maanden extensie per zwangerschap. Aanvragen kunnen worden ingediend door onderzoekers met en zonder vast dienstverband. 

Subsidieronde 2017 junior onderzoekers – Downloads

Uitgebreide informatie over de subsidie voor junior onderzoekers
Formulier junior onderzoekers
Handleiding junior onderzoekers

Tijdspad

• Call for proposals: dinsdag 4 april 2017
• Deadline indiening vooraanmelding: 15 mei 2017 (voor 12u)
• Bekendmaking afwijzing/ verzoek tot uitwerking: begin juli 2017
• Deadline indiening uitgewerkte aanvraag: 4 september 2017
• Verwachte toekenning/ afwijzing: eind november 2017

Contact

Voor vragen over de subsidie voor consortia kunt u contact opnemen met de afdeling onderzoek via email of op telefoonnummer (033) 43 41 223.

'Dankzij de subsidie van het Longfonds, kan ik verder met mijn onderzoek'

 

Ellen Koster PhD
Farmacie Utrecht

Gratis nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over subsidies, zorg en onderzoek naar astma, COPD en andere longziekten.