Register

Voordat een studie van start gaat, moeten de onderzoeksplannen geregistreerd worden in een openbaar toegankelijk en vrij te doorzoeken register. Dat gebeurt in het Nederlands Trialregister (NTR).

Registratie van de studie is noodzakelijk om in aanmerking te komen voor publicatie in een aantal vaktijdschriften zoals The New England Journal of Medicine en The Lancet.

Nederlands Trialregister (NTR)

Het Nederlands Trialregister (NTR) registreert alleen gegevens van gerandomiseerde gecontroleerde trials. Bovendien zullen Nederlandse trials via het NTR worden opgenomen in het internationale metaRegister, zodat de onderzoeken bij een groter en internationaal publiek bekend zullen worden. Het metaRegister biedt namelijk de mogelijkheid om lopende en ongepubliceerde gerandomiseerde clinische trials te vinden. Het NTR draagt hiermee bij aan het internationale kennisnetwerk en stimuleert internationale samenwerkingsverbanden.  

Het Nederlandse trial register vindt u op www.trialregister.nl 
Het metaRegister vindt u op www.controlled-trials.com

Het register van het National Institute of Health (Verenigde Staten) biedt u ook informatie over klinische trials die wereldwijd worden uitgevoerd. De website hiervan is www.clinicaltrials.gov

'Registreren is noodzakelijk voor publicatie in vaktitels'
Gratis nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over subsidies, zorg en onderzoek naar astma, COPD en andere longziekten.