Junior onderzoekers

Naast de financiering van onderzoeksconsortia blijft het Longfonds investeren in junior onderzoekstalent (binnen 5 jaar na promotie).

Het streven is om twee persoonlijke onderzoeksubsidies van maximaal €200.000 ter beschikking te stellen. Deze subsidievorm biedt onderzoekers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun wetenschappelijke ideeën verder te ontwikkelen en een eigen onderzoek-niche te creëren. Buitenlandervaring vooraf- of tijdens de subsidiebenutting strekt tot de aanbeveling. Dit onderdeel wordt zwaar meegewogen in de beoordeling.

Voorwaarden voor deelname

De doelgroep voor een persoonlijke subsidie van het Longfonds zijn excellente onderzoekers (m/v), behorend tot de beste 20% van hun “peers” zoals beoordeeld door de Wetenschappelijke Advies Commissie (WAC). Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende wetenschappelijke disciplines en uit patiënten. Van de subsidieaanvragers wordt verwacht dat zij ook anderen van de oorspronkelijkheid en potentie van hun ideeën weten te overtuigen. De onderzoeker heeft als hoofdauteur tenminste 3 artikelen gepubliceerd (of geaccepteerd voor publicatie) in vooraanstaande internationaal wetenschappelijke “peer reviewed” vaktijdschriften.

Onderzoekers kunnen een aanvraag indienen binnen een periode van 5 jaar na promotie. Hierbij wordt rekening gehouden met vertraging door een zwangerschap of een (medisch specialistische) opleiding. Het Longfonds hanteert de NWO regeling van 18 maanden extensie per zwangerschap. Aanvragen kunnen worden ingediend door onderzoekers met en zonder vast dienstverband. 

Tijdspad

• Call for proposals: maandag 2 maart 2020

nadere informatie volgt
 

Contact

Bij vragen kunt u contact opnemen met de afdeling onderzoek via email.