Subsidies

Het Longfonds subsidieert wetenschappelijk onderzoek naar longziekten. Wetenschappelijk onderzoek is essentieel bij het voorkomen, genezen en behandelen van longziekten. Daarom stelt het Longfonds jaarlijks tenminste 25% van de bruto inkomsten beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek.

Consortia

De belangrijkste wijziging in het subsidiebeleid is de verplichte samenwerking in consortia. In een consortium werken minimaal twee, maar idealiter drie instellingen samen. Lees meer over Subsidie voor Consortia.

Persoonlijke subsidies

Naast de financiering van onderzoeksconsortia blijft het Longfonds investeren in junior onderzoekstalent (binnen 5 jaar na promotie). Daarvoor zijn de subsidiemogelijkheden voor deze excellente onderzoekers uitgebreid. Lees meer over Persoonlijke Subsidies.

Fellowships

Fellowships zijn bedoeld om jonge getalenteerde onderzoekers te ondersteunen bij hun specialisatie en bij het uitbreiden van hun wetenschappelijke netwerk. Lees meer over fellowships

Congresbezoek voor onderzoekers

Het Longfonds stelt jonge Nederlandse onderzoekers in de gelegenheid om hun resultaten internationaal te presenteren en contacten te leggen met buitenlandse onderzoekers.
Lees meer over congresbezoeken voor onderzoekers

Proefschriftsubsidies

Het Longfonds draagt graag bij aan de verspreiding van wetenschappelijke onderzoeksresultaten op het terrein van astma, COPD of zeldzame chronische longziekten.
Lees meer over proefschriftsubsidies

Toekenningsvoorwaarden

Op de toekenning van projectsubsidies zijn de Toekenningsvoorwaarden van het Longfonds van toepassing. Dit zijn voorwaarden met betrekking tot het verstrekken van subsidies door het Longfonds op het terrein van wetenschappelijk onderzoek.
Lees meer over toekenningsvoorwaarden

Dirkje Postma Talent Award

De Dirkje Postma Talent Award (DPTA) is een stimuleringssubsidie voor excellente gevestigde (junior) onderzoekers.
Lees meer over de DPTA

‘Dankzij de subsidie van het Longfonds, kan ik verder met mijn onderzoek’

Ellen Koster PhD Farmacie Utrecht

Gratis nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over subsidies, zorg en onderzoek naar astma, COPD en andere longziekten.