BREATH-bijeenkomst

Begin januari ontmoetten Longfonds en onderzoekers van het internationale consortium voor longweefselherstel (BREATH) elkaar voor het eerst weer in levende lijve sinds de Covid-pandemie. De bijeenkomst werd georganiseerd bij- en gehost door- prof.dr. Ed Morrissey en zijn laboratorium aan de Universiteit van Pennsylvania, Philadelphia, VS.

BREATH-meeting met Ed Morrisey

De tweedaagse bijeenkomst had als belangrijkste doel elkaar op de hoogte houden van de status en voortgang van het project en om toekomstige stappen te bespreken.

De bijeenkomst werd afgetrapt door patiënten. Hun verhalen, perspectieven en wensen maakten grote indruk op de groep en hielpen herinneren aan het oorspronkelijke doel van het consortium. Presentaties van de verschillende laboratoria werden gevolgd door diepgaande discussies. Met het oog op toekomstige plannen hebben we contact gezocht met partnerorganisaties – zoals 'The COPD Foundation' – en hen uitgenodigd voor onze bijeenkomst. Het was geweldig dat ze aanwezig waren bij de discussies en te leren van elkaar.

De komende tijd gaan we met onze partners de toekomstplannen bespreken en vertalen naar een nieuw programma voor 2024 - en verder. We hopen dat we samen de volgende stap kunnen zetten naar longregeneratie bij COPD.