Rutgers Kickstart Subsidie

Als eerbetoon aan Michael introduceert Longfonds ter gelegenheid van zijn afscheid de 'Rutgers Kickstart Subsidie'. Speciaal voor getalenteerde junioronderzoekers. Longfonds gaat daarmee vanaf 2024 beloftevol onderzoek naar preventie en vroeg-opsporing financieren met een bedrag van 250.000 euro per project.

Michael Rutgers

Ben je onderzoeker en wil je meedingen naar de 'Rutgers Kickstart Subsidie'? Hier vind je alle informatie.

Michael Rutgers: ‘Een mooier afscheidscadeau kan ik me niet wensen’ 
Klik hier om te doneren.

Zeventien jaar lang was Michael Rutgers als directeur een bevlogen belangenbehartiger voor alle mensen met een longziekte. In die jaren maakte hij zich sterk voor meer wetenschappelijk onderzoek naar longziekten. Want onderzoek maakt medische doorbraken mogelijk. Juist daarom heeft Michael zich altijd ingezet om talentvolle junior onderzoekers te behouden voor het longenveld. Zij staan aan de basis van de doorbraken die nodig zijn om longziekten in de nabije toekomst te voorkomen en steeds beter te behandelen.

Deze topwetenschappers kregen eerder een kickstart van Longfonds

  • Marlies Wijsenbeek

    Marlies Wijsenbeek, hoogleraar ErasmusMC

    Marlies is hoogleraar 'Interstitiële Longziekten' aan het ErasmusMC in Rotterdam. Zij doet, met steun van Longfonds, onderzoek naar de werkzaamheid van een nieuwe behandeling bij de zeldzame longziekte sarcoïdose.

    Lees meer
  • Reinoud Gosens

    Reinoud Gosens, hoogleraar Rijksuniversiteit Groningen

    Reinoud is hoogleraar 'Translationele Farmacologie' aan de Rijksuniversiteit Groningen. Met zijn onderzoek wil hij een antwoord vinden op de vraag waarom longblaasjes bij mensen met COPD niet herstellen. Longfonds steunt de onderzoeken van Reinoud al jaren.

    Lees meer
  • Hermelijn Smits

    Hermelijn Smits, hoogleraar Universiteit Leiden

    Hermelijn is hoogleraar ‘Immuunmodulatie door gastheer-commensaal interacties’ aan de Universiteit Leiden. Ze zet zich onvermoeibaar in om een behandeling te vinden die kinderen tegen astma beschermt. Longfonds steunt haar al sinds haar promotieonderzoek.

    Lees meer
  • Robbert Rottier

    Robbert Rottier, hoogleraar Erasmus Universiteit

    Robbert is hoogleraar 'Ontwikkelingsbiologie voor aangeboren longafwijkingen' aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij doet onderzoek om de gevolgen van een aangeboren longafwijking te kunnen remmen of stoppen. Zijn onderzoek is gesteund door Longfonds.

    Lees meer
  • Irene Heijink

    Irene Heijink, hoogleraar UMCG

    Irene is hoogleraar 'Cellulaire en moleculaire longpathologie' aan het UMC Groningen. Longfonds steunt haar onderzoek naar het vinden van een nieuwe behandeling bij COPD. Ze maakt daarin gebruik van stamcellen om longblaasjes te kweken.

    Lees meer
  • Daisy Janssen

    Daisy Janssen, hoogleraar Universiteit Maastricht

    Daisy is hoogleraar 'Ouderengeneeskunde' aan de Universiteit Maastricht. ‘Ik ga een hulpmiddel maken voor zorgverleners om op tijd te herkennen of mensen met een longziekte palliatieve zorg nodig hebben.' Longfonds heeft enkele van haar projecten gesteund.

    Lees meer