Longfonds blijft investeren in jong onderzoektalent

Junior Onderzoekers 2023

De call voor Junior Onderzoeker Subsidie 2023 is gestart. Deze subsidievorm biedt onderzoekers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun wetenschappelijke ideeën verder te ontwikkelen en een eigen onderzoekniche te creëren.

arts rontgenfoto

Ben jij een jonge onderzoeker: minder dan vijf jaar geleden gepromoveerd, en wil je met je onderzoek een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven, zorg of behandeling van mensen met een longziekte? Bekijk dan het bestand ‘Randvoorwaarden subsidie Jr. Onderzoeker 2023’ (zie downloads) om te zien of jouw onderzoeks-idee aan de voorwaarden voldoet om een subsidie voor 'Junior Onderzoekers' aan te kunnen vragen. Longfonds streeft ernaar om twee persoonlijke onderzoeksubsidies van maximaal 200.000 euro ter beschikking te stellen.

Patiëntparticipatie

Longfonds vindt het belangrijk dat onderzoek aansluit bij de behoeften en vragen van patiënten. Betrokkenheid van patiënten bij het opstellen van de aanvraag en de uitvoering van het onderzoek is vereist. Hun inbreng kan namelijk de relevantie, maatschappelijke waarde en de kwaliteit van het onderzoek vergroten. Lees hierover de ‘Randvoorwaarden subsidie Jr. onderzoeker 2023’ (zie downloads)

Subsidieronde 2023 junior onderzoekers – Downloads

Tijdspad

  • Call for proposals: donderdag 16 maart 2023
  • Deadline indiening vooraanmelding: 17 mei 2023 vóór 12.00u
  • Bekendmaking afwijzing / verzoek tot uitwerking: begin juli 2023
  • Deadline indiening uitgewerkte aanvraag: 8 september 2023 vóór 12.00u
  • Verwachte toekenning/afwijzing: begin december 2023

Contact

Voor vragen over de subsidie kunt u contact opnemen met afdeling onderzoek via research@longfonds.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onderzoek, longziekten en gezonde longen.

Aanmelden