Junior Investigator subsidie, incl. Rutgers Kickstart Subsidie

Longfonds blijft investeren in jong onderzoektalent. Naast de bestaande Junior Investigator Subsidie, bieden we een nieuwe subsidiemogelijkheid: de Rutgers Kickstart Subsidie. Een eerbetoon aan oud Longfonds-directeur Michael Rutgers. Deze subsidie is onderdeel van de Longfonds Junior Investigator Subsidieronde 2024.

arts rontgenfoto

Start call

De ronde is open voor talentvolle onderzoekers in Nederland tot vijf jaar ervaring na hun promotieonderzoek. Deze subsidievorm biedt onderzoekers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun wetenschappelijke ideeën verder te ontwikkelen en een eigen onderzoekniche te creëren.

Longfonds streeft er naar om ten minste twee persoonlijke Junior Investigator Subsidies van maximaal 250.000 euro ter beschikking te stellen. Ben jij minder dan vijf jaar geleden gepromoveerd en wil je met je onderzoek een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven, zorg of behandeling van mensen met een longziekte? Dan kom je voor deze subsidie in aanmerking. We stellen één subsidie hiervan beschikbaar aan een veelbelovend onderzoeksvoorstel op het gebied van preventie of vroegdiagnostiek: de Rutgers Kickstart Subsidie. Lees meer over de onderzoeksthema's in de randvoorwaarden.

Patiëntparticipatie

Longfonds vindt het belangrijk dat onderzoek aansluit bij de behoeften en vragen van patiënten. Betrokkenheid van patiënten bij het opstellen van de aanvraag en de uitvoering van het onderzoek is vereist. Hun inbreng kan namelijk de relevantie, maatschappelijke waarde en de kwaliteit van het onderzoek vergroten.

Downloads

Tijdspad 2024

  • Start call for proposals: 12 februari (deadline gepasseerd)
  • Indienen vooraanmelding: 15 april vóór 12.00u (deadline gepasseerd)
  • Bekendmaking afwijzing of uitwerken: uiterlijk 20 juni
  • Indiening uitgewerkte aanvraag: 5 september vóór 12.00u
  • Eindvergadering met interview-sessies: 28 november
  • Verwachte toekenning of afwijzing: begin december

Contact

Voor vragen over de subsidie kunt u contact opnemen met afdeling onderzoek via research@longfonds.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onderzoek, longziekten en gezonde longen.

Aanmelden