Dansen voor Longfonds in de VriendenLoterij Dansmarathon

25-08-2021 04:11

Zoals bekend vraagt Longfonds op allerlei manieren aandacht voor longziekten en voor het belang van goed longonderzoek. Sinds enige tijd doen we dat per campagne gefocust op één specifiek thema en zoveel mogelijk samen met onze partners zoals LAN, NRS, NVALT. In het voorjaar stond het thema ‘jonge longen’ in de schijnwerpers en hebben we het onderzoek naar astmapreventie (AWWA) van projectleider Hermelijn Smits veel aandacht gegeven. Dit najaar staat de campagne in het teken van COPD en het repareren van longschade. We geven dan vooral aandacht aan het longregeneratie project BREATH (geleid door Hans Clevers) en lichten de long-organoid (mini-long) uit als ‘middel’ om een oplossing voor beschadigde longen mogelijk te maken.

Uniek is dat de VriendenLoterij ons hierbij extra te hulp schiet. Longfonds is namelijk gekozen als hét goede doel van hun grote nationale actie: de VriendenLoterij Dansmarathon. De VriendenLoterij Dansmarathon is van 14 t/m 16 oktober live te zien op SBS6. Iedereen die gedurende deze actie deelnemer wordt van de VriendenLoterij steunt Longfonds. We ontvangen 40% van elk lot zolang met dit lot wordt gespeeld.

Naast de aandacht die de VriendenLoterij en Talpa Network zelf gaan geven aan deze actie en aan de Dansmarathon, zal deze samenwerking en het onderzoek naar de mini-long ook in andere media aan bod komen. Zo worden er patiëntverhalen uitgelicht in verschillende tijdschriften en zullen ook mogelijk andere tv- en radioprogramma’s aandacht besteden aan longschade (door COPD) en aan het onderzoek naar de mini-long.

Wij hopen met deze campagne, én met de samenwerking met de VriendenLoterij en Talpa Network, de urgentie voor longziekten als COPD steviger op de kaart te zetten en ons te kunnen blijven inzetten voor onderzoek naar chronische longziekten.

< Terug naar overzicht