Ons beleid

Longfonds heeft de missie om longziekten de wereld uit te krijgen. We dragen bij aan een gezonder en gelukkiger leven voor mensen met een longziekte. Én we blijven ons inzetten voor een wereld waar iedereen vrij kan ademen. Om een wereld zonder longziekten mogelijk te maken, jagen we belangrijke effecten na.

Sem

Longziekten de wereld uit

Longfonds wil de uitkomsten van onderzoek direct aan de mensen met een longziekte ten goede laten komen. Wij kennen subsidie toe aan impactvol onderzoek en we stimuleren de ontwikkeling van talent. We laten mensen met een longziekte meepraten en mee beoordelen.

 • Anouk en Gijs op een betonnen randje

  Beleid Longfonds

  Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. Voor en met iedereen. Strijd ook mee! We maken onderzoek mogelijk. We pakken vieze lucht aan. En we doen er alles aan om kinderen rookvrij te laten opgroeien.

  Lees meer
 • Onderzoeker

  Onderzoeksbeleid

  Longfonds ondersteunt en stimuleert onderzoek. Wetenschappelijk onderzoek is nodig om een vroegtijdige opsporing en goede behandeling van astma, COPD of zeldzame chronische longziekten mogelijk te maken.

  Lees meer
 • Mensen met tablet

  Patiëntenparticipatie

  Patiëntenparticipatie is het betrekken van mensen met een longziekte bij uw onderzoek als gesprekspartner. Zij voegen waardevolle informatie toe waardoor de relevantie van uw onderzoek toeneemt.

  Lees meer
Onderzoek Wetenschap

Van proef naar behandeling

Longfonds steunt fundamenteel, translationeel en klinisch onderzoek. Op deze manier zijn we betrokken bij alle fasen: van de zoektocht naar de oorzaken van een longziekte, tot aan de beste behandeling voor longpatiënten. Zo zorgen we ervoor dat de patiënt iets heeft aan resultaten uit wetenschappelijk longonderzoek.

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onderzoek, longziekten en gezonde longen.

Aanmelden