Longfonds belangrijke aanjager patiëntgericht onderzoek

05-07-2021 11:48

Naast een patiëntenorganisatie die informatie geeft over de zorg van astma, COPD en andere chronische longziekten, is Longfonds ook één van de grootste private financiers van longonderzoek in Europa. Onderzoekscoördinator dr. Bas Holverda spant zich ervoor in dat het onderzoeksgeld op de juiste manier wordt besteed. Het vakblad PUF ging met hem in gesprek.

“Mede dankzij jarenlang structurele bijdragen van Longfonds staat het Nederlandse longonderzoek wereldwijd erg goed aangeschreven” zegt Bas Holverda. "Er lopen momenteel ruim 40 onderzoeksprojecten naar astma, COPD en zeldzamere longziekten. Die projecten zijn georganiseerd binnen twee grote programma’s: een internationaal programma dat in 2018 kon worden opgestart dankzij een fors legaat en dat wordt gecoördineerd door mijn collega Dorothee Laan, en een lopend nationaal programma waarvoor ik zelf verantwoordelijk ben."

Lees hier het hele interview in PUF: Het vakblad over inhalatietherapie en behandeling bij (ernstige) astma, COPD en allergie.

< Terug naar overzicht