LONGFONDS Talk nu terug te kijken

Wil je het leerzame webinar LONGFONDS Talk terugkijken? Dat kan! Tijdens de LONGFONDS Talk op 14 juni 2022 lieten longwetenschappers dr. Susanne Vijverberg van het Amsterdam UMC en prof.dr. Dirk-Jan Slebos van het UMCG je op een boeiende manier kennismaken met hun onderzoek.

LONGFONDS Talk

Kijk het webinar hier terug.

Ontwikkelingen in longonderzoek

Dr. Susanne Vijverberg vertelde over een behandeling op maat voor kinderen met ernstig astma. Én over de rol die 'biomarkers' daarin kunnen spelen. Daarna ging prof.dr. Dirk-Jan Slebos in op verschillende innovatieve bronchoscopische behandeling voor mensen met een chronische longziekte, zoals COPD. Ook beantwoordden de onderzoekers vragen van kijkers. Dit leverde interessante gesprekken op!

Dutch Lung Congress

De LONGFONDS Talk van 14 juni was onderdeel van het Dutch Lung Congress. Dit tweedaagse congres op 13 en 14 juni, bedoeld voor longartsen en longonderzoekers, werd georganiseerd door Longfonds, NRS (Netherlands Respiratory Society) en NVALT (Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose). De LONGFONDS Talk was gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onderzoek, longziekten en gezonde longen.

Aanmelden