Luchtbrug Junior - de volgende stap

Kinderlongarts Lara van den Wijngaart won de Junior Inversigatorsubsidie ter waarde van 200.000 euro voor haar onderzoek naar Luchtbrug Junior. Hiermee krijgen ouders van kleine kinderen die vaak luchtwegklachten hebben online zorg. Lara gaat onderzoeken of klachten verminderen bij het gebruik van Luchtbrug Junior.

Lara van den Wijngaart

In deze video ontvangt Lara van den Wijngaart de Junior Investigatorsubsidie 2022 uit handen van Longfonds directeur Michael Rutgers.

Minder klachtenvrije dagen

Met Luchtbrug Junior krijgen ouders van kinderen tussen de twee en vijf jaar oud die luchtwegklachten hebben, ondersteuning bij de zorg. Via Luchtbrug Junior kunnen de ouders bijvoorbeeld een klachtenvragenlijst invullen, laagdrempelig contact zoeken met het behandelteam, zien welke medicatie er gebruikt wordt en gemakkelijk terugvinden wat te doen als er klachten zijn. Door online zorg via Luchtbrug Junior hoeven ze minder vaak naar de polikliniek. Lara van den Wijngaart van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis zal met haar onderzoek antwoord geven op de vraag of de klachten van deze kinderen verminderen door gebruik van Luchtbrug Junior, terwijl het aantal poliklinische controles afneemt.

Promotieonderzoek

In 2020 rondde Lara van den Wijngaart haar promotieonderzoek naar de online astmakliniek Luchtbrug af. De uitkomsten van haar onderzoek lieten zien dat de kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven behouden blijft met Luchtbrug, terwijl het aantal poliklinische controles werd verminderd. Inmiddels wordt Luchtbrug in meer dan 20 ziekenhuizen met succes ingezet in de dagelijkse zorg voor kinderen en jongeren met astma.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onderzoek, longziekten en gezonde longen.

Aanmelden