Michael Rutgers meest invloedrijke speler in de Nederlandse filantropie

09-11-2020 05:42

Vandaag werd bekend dat filantropie-opinieblad De Dikke Blauwe Michael Rutgers heeft verkozen tot ‘de meest invloedrijke speler in de Nederlandse filantropie’. Een bijzondere erkenning voor Michael persoonlijk, waarop we als ‘zijn’ Longfonds trots zijn en die we graag met je delen.

De jury kent de eervolle nr. 1 positie in de jaarlijkse ranking aan Michael toe vanwege zijn belangrijke betekenis als verbinder, vernieuwer en aanjager in het maatschappelijk domein. In het bijzonder prijst de jury de wijze waarop Michael het Longfonds heeft doorontwikkeld tot wendbare, eigentijdse gezondheidsorganisatie waar de missie ‘longziekten de wereld uit en gezonde lucht voor iedereen’ in alle activiteiten centraal staat.

Naast waardering voor Michaels bestuurlijke kwaliteiten als directeur Longfonds en voorzitter van o.a. de Samenwerkende Gezondheidsfondsen, is er veel lof voor zijn snelle handelen dit voorjaar tijdens de eerste coronagolf. Het ontging de jury niet dat hij in korte tijd via een krachtenbundeling van Longfonds en Long Alliantie Nederland het digitale platform coronalongplein.nl wist te lanceren om tegemoet te komen aan de behoefte aan betrouwbare informatie en onderling contact van de kwetsbare nieuwe groep patiënten.

Ook Michaels stuwende kracht achter het programma ‘Gezonde Generatie 2040’, het Nationaal Preventie Akkoord en het Schone Lucht Akkoord wordt in het juryrapport geprezen.

Michael neemt de eervolle titel ‘meest invloedrijke speler in de wereld van de filantropie’ over van Adriana Esmeijer, directeur Prins Bernhard Cultuurfonds. Eerdere aanvoerders van de DDB100 lijst waren o.a. prinses Laurentien en Joop en Janine van den Ende.

Relaties van Longfonds kunnen het interview nu al lezen! Ook het volledige juryrapport delen we graag met je.

< Terug naar overzicht