Beleid Longfonds

Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. Voor en met iedereen. Strijd ook mee! We maken onderzoek mogelijk. We pakken vieze lucht aan. En we doen er alles aan om kinderen rookvrij te laten opgroeien. We komen op voor de beste zorg voor longpatiënten én voor iedereen die dat misschien ooit wordt.

Wetenschap is de basis

Wetenschappelijk onderzoek is de basis van ons werk. U kunt helpen om onze wetenschappelijke dromen dichterbij te brengen. We hebben drie wetenschappelijke dromen:

  • een vaccin tegen astma
  • kapotte longen repareren
  • een betere behandeling van ernstige longziekten

Met topwetenschappers en met uw steun boeken we vooruitgang. Dat zijn soms kleine stappen. Maar we hebben ook grote doorbraken gerealiseerd, die niet voor mogelijk werden gehouden. In bijna 60 jaar maakte het Longfonds groot verschil in de wetenschap: er kwamen betere behandelingen, revalidatie bij longziekten, nieuwe medicijnen, patiënten kregen een stem in onderzoek.

Onderzoek kost veel tijd en geld, maar is belangrijk in de strijd tegen longziekten. Elk jaar maakt het Longfonds met miljoenen euro’s tientallen onderzoeken mogelijk. Om onze dromen te realiseren, brengen we topwetenschappers samen.

Voorkomen van longziekten is één van onze belangrijkste doelen. Wat gebeurt er in ons lichaam als we fijnstof, roet en ozon inademen? Dat je ziek kan worden door wat je inademt, dat beseft bijna niemand - behalve wie een longziekte heeft. 

Wat kun je zelf doen om gezonde lucht  in te ademen? Kinderen moeten rookvrij kunnen opgroeien. Daar hoort een rookvrij schoolterrein bij.

Het Longfonds helpt zowel mensen met een longziekte als mensen die hun longen gezond willen houden. Een longziekte kan grote invloed hebben op uw leven. Heeft u, net zoals  een miljoen mensen in Nederland, een longziekte? U staat er niet alleen voor.

Het Longfonds komt op voor uw belangen. Wij strijden voor betere zorg en een prettiger leven. We geven mensen met een longziekte een stem. Zo praat u letterlijk mee over onderzoek, projecten en aanpak. Daarnaast zorgen wij voor:

Samen maken we het verschil in uw dagelijks leven. 

Bestuur en toezicht

Het Longfonds is gezondheidsfonds én patiëntenorganisatie. Vaak zijn die gescheiden, wij combineren ze. Dat is een unieke kracht: mensen staan centraal in ons werk, wetenschap is de basis. De bestuurder en toezichthouders zien erop toe dat uw steun goed terechtkomt.