Beleid Longfonds

Onze missie is: longziekten de wereld uit en bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven voor mensen met een longziekte. We blijven ons inzetten voor een wereld waar iedereen vrij kan ademen. Om een wereld zonder longziekten mogelijk te maken, jagen we belangrijke effecten na.

Anouk en Gijs op een betonnen randje

Effecten die we najagen

  • Om onze dromen te realiseren, brengen we topwetenschappers samen. Lees meer over ons onderzoeksbeleid. We hebben grote doorbraken gerealiseerd. In ruim zestig jaar maakte Longfonds een groot verschil in wetenschap longonderzoek: er kwamen nieuwe behandelingen en medicijnen, patiënten kregen een stem in onderzoek en revalidatie bij longziekten verbeterde.
  • Als je een longziekte hebt, wil je nog steeds zoveel mogelijk meedoen in de samenleving. Het is daarom belangrijk dat je grip krijgt en houdt op je leven. Daar proberen wij je bij te ondersteunen door onder meer informatie en tips.
  • Iedereen moet de kans krijgen op een gezonde manier te levenrookvrij en in gezonde lucht. Want niemand mag ziek worden van de lucht die hij inademt.

Longfonds komt op voor jouw belangen. Wij strijden voor betere zorg en een prettiger leven. We geven mensen met een longziekte een stem. Zo praat je letterlijk mee over onderzoek, projecten en aanpak.

Bestuur en toezicht

Longfonds is gezondheidsfonds én patiëntenorganisatie. Vaak zijn die gescheiden, wij combineren ze. Dat is een unieke kracht: mensen staan centraal in ons werk, wetenschap is de basis. De bestuurder en toezichthouders zien erop toe dat jouw steun goed terechtkomt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over onderzoek, longziekten en gezonde longen.

Aanmelden