'Citizen Science for Health'-Conferentie

Vind jij het ook belangrijk om patiënten of ervaringsdeskundigen te betrekken in je onderzoek? Ontdek wat je goed doet of misschien beter kan doen tijdens de Citizen Science for Health Conference, van 29 oktober tot en met 1 november op de Universiteit van Twente.

Citizen Science 4 Health

Vanuit ZonMw geven we twee workshops voor iedereen die zich bezighoudt met participatie van patiënten en ervaringsdeskundigen en met burgerwetenschap in de gezondheidszorg. Zo brengen we vakgenoten bij elkaar om ervaringen en kennis met elkaar te delen en een effectieve gezondheidszorg te creëren.

  1. De workshop Exploring Stakeholders Different Perspectives gaat over de verschillende perspectieven van stakeholders, onder leiding van Jacqueline Maschino, Jolanda Huizer en Sanne Steenhuizen. De deelnemers brengen voor zichzelf in kaart welke stakeholders zij tijdens hun werk tegenkomen en, natuurlijk, hoe zij burgers kunnen betrekken. Wat gaat al goed en wat kan nog beter?
  2. In workshop Exploring the interrelation of Citizen Science and Patient Involvement gaan Jacqueline Maschino, Carina Pittens, Janneke Elberse en Eva Vroonland met de deelnemers in gesprek over de relatie tussen Citizen Science en Patient Involvement. Hoe verhouden deze onderwerpen zich tot elkaar en hoe versterken ze elkaar?

Uniek aan dit internationale congres is de Nederlandstalige dag, 29 oktober, voor burgers en Nederlandstalige onderzoekers. De plenaire opening wordt verzorgd door Gaston Remmers (over patiënten en zelfonderzoek) en Annemarie Wagemakers (over burgerwetenschap, gezondheidsbevordering en community participatie in de publieke gezondheid). ’s Middags zijn er twee break-out sessies: over burgerwetenschap voor individuele gezondheid en welzijn en over burgerwetenschap en publieke gezondheid. Deze zondag is voor burgers kosteloos (zie de website). Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, waarbij burgers voorrang hebben op onderzoekers.

De kosten van de conferentie zijn afhankelijk van de dag(en) dat je komt. Voor burgers en patiënten gelden aparte voorwaarden. Je kunt je aanmelden op de website