Subsidies

Longonderzoek is de basis van ons werk. Ook in 2024 reikt Longfonds weer diverse subsidies uit om essentieel longonderzoek mogelijk te maken. Want wetenschappelijk onderzoek kost veel tijd en geld, maar is onmisbaar in de strijd tegen longziekten.

Onderzoekers

Subsidies 2024

 • Kind bij arts

  Twee consortiumsubsidies: 'Siegert-Haaksman Fonds'

  Uit de nalatenschap van de familie Siegert-Haaksman mag Longfonds 1,3 miljoen euro besteden voor wetenschappelijk onderzoek naar astma en allergieën bij kinderen. Maximaal twee onderzoeksconsortia komen in aanmerking voor dit Fonds.

  Lees meer
 • Onderzoeker met microscoop

  Junior Investigator subsidie, incl. Rutgers Kickstart Subsidie

  Longfonds blijft investeren in jong onderzoektalent. We bieden, naast de bestaande Junior Investigator Subsidie, een nieuwe subsidiemogelijkheid: de Rutgers Kickstart Subsidie. Deze subsidie is onderdeel van de Longfonds Junior Investigators Subsidieronde 2024.

  Lees meer
 • Laboratorium

  PPS-toeslag

  Met deze subsidie wordt publiek-private samenwerking gestimuleerd. Deze toeslag is door Topsector Life Sciences & Health beschikbaar gesteld aan Longfonds.

  Lees meer
 • Wetenschapper met tablet in de hand

  Sterk Participatie Prijs

  Onderzoekers die patiëntenparticipatie een wezenlijk onderdeel maken in hun onderzoek, kunnen meedingen naar de Sterk Participatie Prijs. Hiermee stimuleert Longfonds onderzoekers om in meerdere fasen van hun onderzoek patiënten als partner te betrekken.

  Lees meer
 • arts rontgenfoto

  Congresbezoek

  Longfonds stelt jonge Nederlandse onderzoekers in de gelegenheid om hun resultaten internationaal te presenteren en contacten te leggen met buitenlandse onderzoekers.

  Lees meer
 • Twee artsen bekijken een röntgenfoto

  Proefschriften

  Longfonds draagt graag bij aan de verspreiding van wetenschappelijke onderzoeksresultaten op het terrein van astma, COPD of zeldzame chronische longziekten.

  Lees meer

Gratis nieuwsbrief

Wil je digitaal op de hoogte blijven van het laatste nieuws over longonderzoek? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden
Kind bij arts met E-nose