Subsidies

Wetenschappelijk onderzoek is de basis van ons werk. Met topwetenschappers boeken we vooruitgang. Onderzoek kost veel tijd en geld, maar is belangrijk in de strijd tegen longziekten. Elk jaar maakt Longfonds onderzoeken mogelijk. Longfonds heeft diverse subsidiemogelijkheden. 

Onderzoekers
 • Onderzoeker met microscoop

  Junior Onderzoekers 2023

  De Junior Onderzoeker Subsidie 2023 biedt onderzoekers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun wetenschappelijke ideeën verder te ontwikkelen en een eigen onderzoekniche te creëren. De deadline voor het indienen van de vooraanmelding is inmiddels verstreken.

  Meer weten
 • Laboratorium

  PPS-toeslag 2023

  Met deze subsidie wordt publiek-private samenwerking gestimuleerd. Deze toeslag is door Topsector Life Sciences & Health beschikbaar gesteld aan Longfonds. De deadline voor het indienen van je aanvraag is inmiddels verstreken.

  Meer weten
 • Wetenschapper met tablet in de hand

  Sterk Participatie Prijs

  Onderzoekers die patiëntenparticipatie een wezenlijk onderdeel maken in hun onderzoek, kunnen meedingen naar de Sterk Participatie Prijs. Met deze belangrijke prijs wil Longfonds onderzoekers uit het longenveld stimuleren om in meerdere fasen van hun onderzoek patiënten als partner te betrekken.

  Meer weten
 • arts rontgenfoto

  Congresbezoek

  Longfonds stelt jonge Nederlandse onderzoekers in de gelegenheid om hun resultaten internationaal te presenteren en contacten te leggen met buitenlandse onderzoekers.

  Meer weten
 • Twee artsen bekijken een röntgenfoto

  Proefschriften

  Longfonds draagt graag bij aan de verspreiding van wetenschappelijke onderzoeksresultaten op het terrein van astma, COPD of zeldzame chronische longziekten.

  Meer weten

Gratis nieuwsbrief

Wil je digitaal op de hoogte blijven van het laatste nieuws over longonderzoek? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden
Kind bij arts met E-nose