Consortiumsubsidie 2025

Ook in 2025 stelt Longfonds subsidies beschikbaar om belangrijk longonderzoek mogelijk te maken. Waaronder twee substantiële consortiumsubsidies. Het goede nieuws is dat we de vooraanvraagprocedure hebben vereenvoudigd. Deze kunnen worden ingediend tot 21 januari 2025.

Click here for English text

Onderzoek consortiumsubsidie 2025

Longfonds stimuleert samenwerking in het wetenschappelijke veld. Daarom stellen we ook in 2025 een substantieel bedrag van in totaal 1,4 miljoen euro beschikbaar voor twee onderzoeksconsortia: 700.000 euro per consortium. Deze consortiumsubsidie is bedoeld voor beloftevol en innovatief onderzoek naar het voorkomen, behandelen en genezen van chronische longziekten. Een toelichting op de randvoorwaarden en mogelijke onderzoeksthema’s vind je in het document Randvoorwaarden consortiumsubsidie 2025.

Tijdspad 2025

  • Publicatie oproep vooraanvraag: 21 november
  • Deadline indiening vooraanvraag: 21 januari, 12.00 uur
  • Bekendmaking afwijzing / verzoek tot uitwerking: 7 maart
  • Deadline indiening uitgewerkte aanvraag: 15 mei, 12.00 uur
  • Toekenning/ afwijzing: 15 september

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een van de twee consortiumsubsidies, dient je onderzoeksproject aan te sluiten bij de thema’s zoals beschreven in het document Randvoorwaarden consortiumsubsidies 2025. Met deze thema’s sluiten we waar mogelijk aan op de speerpunten van het Nationaal Programma Longonderzoek 2.0 (NPL2.0) van de NRS en de kennishiaten uit de zorgevaluaties en kennisagenda’s van de wetenschappelijke verenigingen op het gebied van chronische longziekten (NVALT, NVK en NHG). Meer informatie vind je in het document Informatie over kennisagenda’s en kennishiaten.

Aanvraagprocedure

Als je onderzoeksproject voldoet aan de randvoorwaarden, start dan tijdig met het invullen van het Formulier vooraanvraag consortiumsubsidie 2025. Informatie over planning, procedure, toekenningsvoorwaarden etc. vind je via de download links onderaan dit bericht.

Patiëntparticipatie

Longfonds vindt het belangrijk dat onderzoek aansluit bij de behoeften en vragen van mensen met een longziekte. Betrokkenheid van patiënten bij het opstellen van de aanvraag en de uitvoering van het onderzoek is vereist. Hun inbreng kan namelijk de relevantie, de maatschappelijke waarde en de kwaliteit van het onderzoek vergroten. Alle informatie hierover vind je in het document ‘Randvoorwaarden consortiumsubsidie 2025’.

Contact

Voor vragen over de subsidie voor consortia kun je contact opnemen met het Longfonds Team Wetenschappelijk Onderzoek via email.